Wapens, twee gewonden en een stoffelijk overschot

2018-01-10 00:01:57

Foto: Politie

Een routinecontrole is dinsdagmorgen geëindigd in een grootschalig rechercheonderzoek. Twee mannen probeerden te vluchten en raakten zwaargewond. In een appartement lag een stoffelijk overschot.

Op dinsdag 9 januari 2017 om 5.30 uur zagen surveillerende agenten een auto rijden in de wijk Hoge Vucht. Ze besloten de auto te controleren en gaven de bestuurder een stopteken. Die besloot echter te vluchten en reed snel weg. Na een korte achtervolging stopte de auto bij de ingang van een appartementencomplex aan de Roeselarestraat. De twee inzittenden sprongen eruit en renden het complex in waar de agenten ze kwijtraakten. Toen ze in de auto keken zagen ze een tas met handvuurwapens in de auto staan. Een surveillancehond werd opgeroepen die het spoor kon volgen en precies aan kon wijzen waard e mannen naar binnen waren gegaan.

Vluchten
Binnen korte tijd was er een arrestatieteam aanwezig die de woning binnen viel. Maar op het moment dat die aan de voorzijde naar binnen gingen probeerden twee mannen aan de achterzijde te vluchten via het balkon op de derde etage. In die vlucht raakten beide mannen zwaargewond door een val naar beneden. Er werden direct verschillende ambulances en een traumahelikopter opgeroepen die zich over de mannen ontfermden. Beide mannen werden zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. De twee mannen van 26 en 27 jaar zijn aangehouden en worden in het ziekenhuis bewaakt.

Stoffelijk overschot
Er werd direct een uitgebreid onderzoek gestart. Toen rechercheurs de woning weer betraden troffen ze daar een stoffelijk overschot van een man aan. Er is toen een Team Grootschalig Opsporing opgeroepen omdat niet duidelijk is hoe deze man om het leven is gekomen. Forensische rechercheurs kammen de woning minutieus uit op zoek naar sporen. Tactische rechercheurs zullen een buurtonderzoek houden. De Rijksrecherche is in kennis gesteld van het feit dat twee mensen gewond zijn geraakt bij een politie-inzet. De ruime omgeving van het complex is lange tijd afgesloten voor het verkeer geweest wat voor overlast voor omwonende zorgde.

Lokaal nieuws

Mogelijke auto-inbreker dankzij alerte getuige aangehouden

Breda - Een 33-jarige Bredanaar is afgelopen nacht in de Haagse Beemden nabij zijn woning aangehouden ter zake de APV omdat hij in het bezit was van inbrekerswerktuigen. De politie kreeg een melding van een alerte getuige dat op de Bertelsberg een man met een zaklamp in auto’s scheen. Agenten zijn direct ter plaatse gegaan. Ze zagen een 33-jarige Bredanaar fietsen die zij kennen vanwege auto-inbraken. Ze zagen dat hij een schroevendraaier in een steeg legde. Hij bleek bovendien drie zonnebrillen, een zaklamp en een dashcam bij zich te hebben. Hierop is hij aangehouden De recherche stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de goederen. Eventuele benadeelden worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Lees verder...
Drie arrestaties na winkeldiefstal

Breda - Een 43-jarige Tsjech en twee Poolse mannen (33 en 37 jaar) zijn vrijdag 13 juli 2018 omstreeks 13.00 uur door de politie op de Ginnekenstraat aangehouden ter zake winkeldiefstal. Ze zijn vastgezet. Een medewerkster van de kledingwinkel op de Halstraat deed aangifte. Ze zag terwijl ze achter in de zaak was dat iemand snel de winkel in- en uitliep. Ze liep richting de uitgang en hoorde een vrouw schreeuwen dat er iets was gestolen. De getuige wees naar drie mannen die richting de Houtmarktpassage liepen. Ze achterhaalde het drietal en sprak hen aan. Een van hen overhandigde daarop een uit haar winkel gestolen T-shirt. Een collega winkelier maakte nog een foto van het drietal waarna de politie werd gewaarschuwd. Agenten zagen de drie bedoelde mannen lopen op de Ginnekenstraat. Een van hen had in zijn kleding nog twee hemdjes met prijskaartjes vermoedelijk zijn die gestolen in een outletwinkel in de Houtmarktpassage. Volgens een getuige heeft een van de mannen op de weekmarkt nog geprobeerd een bloemkool te stelen, maar werd hij daarbij betrapt waarna hij de groente teruglegde. De 37-jarige Poolse man stond gesignaleerd in het opsporingsregister omdat hij uit Nederland verwijderd kan worden. Het trio is in verzekering gesteld Ieders aandeel in de winkeldiefstallen wordt door de recherche onderzocht.

Lees verder...
Verdachte van overval snel opgepakt

Breda - Een man, verdacht van een overval, is kort na die overval snel opgepakt. Agenten zagen de man fietsen en konden hem inrekenen. Op woensdag 11 juli 2017 om 21.45 uur kwam de melding binnen van een gewapende overval op een supermarkt aan het Valkeniersplein. Verschillende surveillance-eenheden werden naar de supermarkt gestuurd. Het operationeel centrum had de melder aan de lijn die een duidelijk signalement van de dader kon geven. Dat signalement werd via de mobilofoon verspreidt onder de aanrijdende surveillance-eenheden. Om 21.57 uur werd een man aangehouden die geheel aan dat signalement voldeed, hij bekende ook direct. Briefje De melder, een personeelslid van de supermarkt, deed aangifte. Hij stond bij een kassa toen een man de winkel in kwam. Die man kocht wat en rekende dat af. Toen de kassa open was legde hij een briefje op de toonbank waaruit bleek dat hij geld wilde. Op dat moment liet hij ook een vuurwapen zien en richtte dat op de aangever. Die deed geld in een zak waarna de overvaller verdween. Verdachte De aangehouden man uit Breda van 54 jaar is naar het bureau gebracht. Hij had geld bij zich en een nepvuurwapen. De recherche gaat de zaak onderzoeken.

Lees verder...
Getuige zet politie op spoor van gevaarlijk rijdende automobilist

Breda - Een 32-jarige man uit Dongen is dinsdag 3 juli 2018 omstreeks 20.10 uur op de Grote Houw aangehouden ter zake rijden onder invloed van alcohol en / of drugs en ‘wapenbezit’. Een getuige die hem achterna reed had gezien dat hij al slingerend met zijn auto met hoge snelheid door het centrum reed. De politie kreeg omstreeks 19.55 uur een melding van een automobilist dat hij op de Claudius Prinsenlaan in de richting van Heerbaan achter een auto reed waarvan de bestuurder onder invloed zou zijn. Een motoragent en een surveillance auto gingen direct ter plaatse. Ze troffen de melder op de Grote Houw die wees naar een auto met daarin een man achter het stuur die inmiddels in een parkeervak stond. Daarbij riep hij “dat is hem”. De getuige vertelde dat die automobilist met een snelheid van circa 70 km uur van links naar rechts slingerend onder meer over het van Coothplein had gereden. Hij had de politie gebeld en was de auto gevolgd om de posities door te geven. Bekende Een van de agenten herkende de man in de bedoelde auto als betrokkene bij een aanrijding op 14 juni 2018 op de Nieuwe Kadijk waarbij hij onder invloed van naar later bleek amfetamine en GHB was. Ze zagen dat de bestuurder erg onrustig was. Ze vroegen hem naar zijn rijbewijs waarna hij in een schoudertas rommelde. De agenten zagen dat daarin twee messen zaten. Verder lag op de bijrijdersstoel een grote houten stok en een stofzuigerstok waarvan het uiteinde ingedeukt was. Hierop werd de verdachte aangehouden ter zake rijden onder invloed en de Wet Wapens en Munitie. Een GGD-arts heeft bloed afgenomen om vast te stellen of de 32-jarige man opnieuw onder invloed van alcohol en / of drugs verkeerde.

Lees verder...
Vijftien aanhoudingen bij actie tegen drugsdealers en -gebruikers

Breda - De politie heeft vanmiddag samen met handhavers van de gemeente Breda een actie gehouden in het Valkenberg gericht tegen drugsdealers en gebruikers. Er zijn vijftien arrestaties verricht. Het gaat met name om de verdenking van het dealen van drugs en het bezit daarvan. De politie van het team Markdal kreeg de afgelopen weken meldingen van passanten in het park die overlast ervaren van een steeds groter wordende groep van drugsdealers en gebruikers. Er wordt openlijk gedeald en gebruikt. Ook zijn er meldingen van vechtpartijtjes en wordt er troep achtergelaten. Sommige bezoekers mijden het gedeelte van het park waar de overlast gevende groep zich ophoudt. In de afgelopen dagen werd de groep gemonitord waarna in samenspraak met de burgemeester werd besloten om vandaag in actie te komen. Naast een strafrechtelijk traject worden zo mogelijk gebiedsgeboden opgelegd en wordt bekeken of in sommige gevallen een persoonsgerichte aanpak in samenwerking met het Veiligheidshuis mogelijk is. Reactie burgemeester Paul Depla, burgemeester: “De laatste tijd zien we een toename van drugshandel en drugsoverlast in een klein deel van Park Valkenberg. Dat tolereren we niet, en zeker niet op deze prominente plek in de stad. We willen voorkomen dat de handel en overlast een aanzuigende werking hebben en verder toenemen. Nu ingrijpen, zoals met deze politieactie vandaag, voorkomt problemen in de toekomst. De komende tijd blijven we de situatie in het park nauwgezet volgen, treden we op waar het nodig is en zetten we in op goede zorg voor mensen die verslaafd zijn. Zo zorgen we ervoor dat Park Valkenberg een mooie en veilige plek blijft voor alle Bredanaars.”

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Brandweer druk door extreme droogte

Regio - De brandweer is in deze regio extreem druk door de aanhoudende droogte. De laatste vier weken kwamen er voor de brandweerkorpsen in Noord- en Oost Gelderland ruim honderd meldingen binnen, aldus de Gelderlander. De veiligheidsregio geeft aan dat de bezetting nog in orde is en er geen verloven zijn ingetrokken. Wel benadrukt men dat het belangrijk is om snel bij een brandje te zijn, want door de extreme droogte kan een klein brandje een enorme brand worden. Er wordt ook gecontroleerd vanuit de lucht. Op deze wijze kunnen brandhaarden snel gevonden worden. Vooral op de Veluwe en in de Achterhoek vliegt men geregeld met een vliegtuig boven de droge gebieden. De brandweer krijgt tevens assistentie van de blushelikopter van Defensie mocht het nodig zijn. Let dus goed op en gooi bv geen sigarettenpeuken in bermen en bosrijke omgeving.

Lees verder...
Zoekslag naar inbrekers

Alkmaar - In de nacht van zondag op maandag heeft er een inbraak plaatsgevonden aan de Nieuwpoortssteeg. Na een zoekslag zijn een 16-jarige man uit Heerhugowaard en een 18-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Rond 01.00 uur kreeg de politie een melding dat er zou worden ingebroken in een bedrijfspand aan de Nieuwpoortssteeg. Eenmaal ter plaatse zagen agenten de schade aan het pand. Volgens een getuige zouden meerdere mannen zijn weggerend. Collega’s zagen even later twee scooters rijden en zetten gelijk de achtervolging in. De korte achtervolging eindigde in een aanrijding tussen een van de scooters en de politieauto maar ging te voet verder. De eerste verdachte kon gelukkig niet veel later worden aangehouden. De tweede verdachte had zich in de bosjes verstopt maar kon door oplettende buurtbewoners ook snel ingerekend worden. Hun rol in de inbraak wordt onderzocht.

Lees verder...
Politie zoekt getuigen van schietincident in Arnhem

Arnhem - Zaterdagavond 21 juli rond middernacht was er eerst een woordenwisseling tussen twee mannen op de lange Wal richting parkeerplaats Kramersgildeplein in Arnhem. Omstanders hebben de ruzie gesust waarna de mannen verder liepen richting het Chinese restaurant bij winkelcentrum Presikhaaf. Het slachtoffer (een 50-jarige inwoner van Arnhem) is daar op straat in zijn linkerbeen geschoten. De verdachte is een 47-jarige man uit Arnhem, hij heeft zich later op het bureau gemeld en is aangehouden. Getuigenoproep De politie is op zoek naar getuigen van dit schietincident. Heeft u informatie en u heeft nog niet met de politie gesproken, bel dan 0900-8844. U kunt ook anoniem reageren, bel dan 0800-7000.

Lees verder...
Mogelijke auto-inbreker dankzij alerte getuige aangehouden

Breda - Een 33-jarige Bredanaar is afgelopen nacht in de Haagse Beemden nabij zijn woning aangehouden ter zake de APV omdat hij in het bezit was van inbrekerswerktuigen. De politie kreeg een melding van een alerte getuige dat op de Bertelsberg een man met een zaklamp in auto’s scheen. Agenten zijn direct ter plaatse gegaan. Ze zagen een 33-jarige Bredanaar fietsen die zij kennen vanwege auto-inbraken. Ze zagen dat hij een schroevendraaier in een steeg legde. Hij bleek bovendien drie zonnebrillen, een zaklamp en een dashcam bij zich te hebben. Hierop is hij aangehouden De recherche stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de goederen. Eventuele benadeelden worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Lees verder...
Brand bij bedrijfsverzamelgebouw aan de Westkanaaldijk

Nijmegen - In de nacht van zondag op maandag heeft er op de Westkanaaldijk een grote brand gewoed. De brand werd rond 1:45 gemeld als een autobrand, maar er werd al snel opgeschaald naar grote brand, waardoor er meerdere brandweereenheden ter plaatse gingen. De brand woedde in een bedrijfsverzamelgebouw. Bewoners in Heseveld hadden last van de rook en enkele bewoners zouden misselijk wakker geworden zijn. Of dat verband houdt met de rook is niet bekend. De brandweer had rond 3:00 de brand onder controle meldt de voorlichter van de Veiligheidsregio en kon er gestart worden met nablussen. Niemand is gewond geraakt. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws