Hennepteam politie ruimt 6200 hennepplanten en 5000 stekken

Tilburg/ Roosendaal/ Breda – Het hennepteam van de politie Zeeland West-Brabant heeft dinsdag 12 januari op verschillende plaatsen hennepkwekerijen en stekkerijen geruimd. Daarbij zijn ruim 6200 hennepplanten en 5000 stekken in beslag genomen. In totaal zijn elf personen aangehouden.

<strong>Roosendaal</strong>

Aan de Gastelseweg werden 2000 planten geruimd. De politie hield een 22-jarige Belg en een 28-jarige Roosendaler aan. Ook zijn er twee handvuurwapens in beslag genomen.

<strong>Zevenbergen </strong>

Aan de Blokweg werd een kwekerij met 1100 planten geruimd. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

<strong>Breda</strong>

Aan de Huiserf werd een kwekerij met 167 planten ontdekt en geruimd. Er werd niemand aangehouden.

<strong>Oosterhout </strong>

Aan de Narcissenstraat werden 222 planten geruimd. Ook nam de politie een televisie in beslag. Naast de planten vernietigde de politie ook 2479 hennepstekken. In een woning aan de Freesiastraat werd een kwekerij ontdekt met 255 planten. Een 41-jarige man en 31-jarige vrouw uit Oosterhout zijn daarbij aangehouden. Daarnaast nam de politie een auto in beslag.

<strong>Geertruidenberg </strong>

Op de Stationsweg nam de politie een kostbare auto in beslag en ruimde een hennepkwekerij met 332 planten. Aan het Plantsoen werd een kwekerij met 146 planten geruimd. Een 51-jarige man uit Raamsdonksveer is aangehouden.

<strong>Chaam</strong>

Op de Kapelstraat ontdekte de politie een hennepstekkerij met 2708 stekken. Verder werd er een kleine kwekerij met 55 planten geruimd. Een 50-jarige Belg is in het pand aangehouden.

Aan de Withagen is een kwekerij met 260 planten geruimd. Een 49-jarige man uit Chaam is daarbij opgepakt.

<strong>Tilburg</strong>

In een pand aan de Koolhovenlaan werd een in aanbouw zijnde hennepkwekerij ontdekt. In de kwekerij stonden 609 planten. De politie hield drie mannen aan. Een 39-jarige Tilburger en twee mannen waarvan de identiteit nog moet worden vastgesteld. Op de Ringbaan-West werd een kwekerij met 558 planten geruimd. Op de Lucas Meijerstraat nam de politie materialen in beslag die bestemd zijn voor het telen van hennep. Een 62-jarige Tilburger is hierbij opgepakt.

<strong>Kaatsheuvel</strong>

Aan de Nieuwenakker werd een hennepkwekerij met 78 planten ontdekt. De planten zijn in beslag genomen en vernietigd. Een 48-jairge man uit Kaatsheuvel is aangehouden.
<strong>
Dongen</strong>

Aan de Vaartweg is een kwekerij met 500 planten geruimd. Er werden geen aanhoudingen verricht.

<strong>Prioriteit</strong>

De politie en de gemeente geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen en hennepstekkerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.