Arrestatieteam politie haalt verwarde man uit flat

29/10

Foto: politie

Breda – Een verwarde, 27 jarige inwoner van Gouda is zaterdagavond door een politie Arrestatieteam aangehouden nadat hij zich met een (nep)vuurwapen had verschanst in een flat aan de Dirk Hartogstraat. De man was daar op een willekeurig adres binnengedrongen en wilde niet meer vertrekken.

Even na 18.00 uur kwam de bewoner van de flat thuis. Bij het openen van zijn voordeur werd hij geconfronteerd met de verdachte. Die bedreigde hem met een (nep)vuurwapen. Ook vertelde hij dat hij niet voornemens was de flat te verlaten. De geschrokken bewoner belde 112, waarna de politie ter plaatse kwam.

Al snel bleek uit onderzoek dat de persoon die zich verschanst had een bekende van de politie was. De agenten wisten dat hij bij eerdere aanhoudingen had bewezen geweld niet te schuwen. Daarom werd besloten een arrestatieteam op te roepen. Die vielen later op de avond binnen en konden de verdachte aanhouden. Er raakte niemand gewond.