Dronken brokkenpiloot moet rijbewijs inleveren

27/09

Foto: politie

Breda – Een 63-jarige Bredanaar moest woensdagavond 26 september zijn rijbewijs inleveren. Vermoedelijk heeft hij aan de Galderseweg onder invloed van alcohol met zijn auto tientallen paaltje uit de grond gereden. Ook een lantaarnpaal en een verkeersbord raakten beschadigd.

Een man reed, vermoedelijk kort nadat de verdachte met zijn auto de schade veroorzaakte, langs het beschadigde wegmeubilair en zag een oliespoor, ook lag er een kentekenplaat op de grond. Hij besloot dat te volgen en belde de politie. Bij een woning elders in Breda zag hij dat er een zwaar beschadigde auto geparkeerd stond.

Blazen

Agenten kwamen naar de woning toe en lieten de verdachte blazen. De man blies 980 ug/l. Ruim vier keer te veel. De man is aangehouden voor rijden onder invloed en het verlaten van een plaats ongeval en meegenomen naar het politiebureau. Zijn rijbewijs moest hij inleveren. De politie doet verder onderzoek.