Doorgeladen vuurwapen in gestolen voertuig

29/01

Foto: Politie

Breda – De politie zag in de vroege ochtend van dinsdag 29 januari tijdens een surveillance op de A16 bij Breda een BMW rijden waar gestolen kentekenplaten op zaten. Na het gegeven stopteken gooide de inzittenden vlak voordat de auto stil stond iets uit het voertuig. Dat ‘iets’ bleek een doorgeladen vuurwapen met geluidsdemper te zijn. De inzittenden, twee mannen van 21 jaar en 38 jaar, uit Rotterdam zijn als verdachten aangehouden.

Bij controle van het voertuig door agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid bleken niet alleen de kentekenplaten als gestolen geregistreerd te staan. Ook het voertuig stond als gestolen gesignaleerd. In het voertuig is ook nog een mes aangetroffen. Het pistool, de kentekenplaten, de auto en een mes zijn allemaal in beslag genomen.