Verdachte (17) van straatroof verstopt zich in het water

Breda – Een 17-jarige jongen uit de gemeente Gilze en Rijen vluchtte afgelopen nacht voor de politie toen zij hem als verdachte aanmerkte voor het plegen van een straatroof. Voorafgaand werd in het Park Valkenberg een 17-jarig slachtoffer mishandeld en beroofd van zijn telefoon.

Het slachtoffer werd rond 00.45 uur in het park beroofd. Terwijl hij daar liep, werd hij uit het niets geslagen waarna zijn telefoon werd afgepakt. Toen de politie werd gealarmeerd, zocht zij direct in de omgeving naar een mogelijke verdachte. Ondertussen riep een meisje in paniek dat haar vriend zojuist in het water gesprongen zou zijn. Toen de politie naar haar toeliep, rende de jongen uit de bosjes weg. Hij voldeed aan het signalement van de dader van de zojuist gepleegde roof. Even later troffen de agenten deze verdachte aan in het nabij gelegen water.

Aanhouding

Omdat een getuige verklaarde dat de verdachte mogelijk in het bezit was van een vuurwapen, trokken de agenten bij zijn aanhouding hun vuurwapen. De verdachte kwam uit het water en werd aangehouden. Er werd geen vuurwapen bij hem of in de omgeving aangetroffen. Hij zit vast voor verder onderzoek. De telefoon van het slachtoffer werd in het park teruggevonden en is weer in het bezit van het slachtoffer.