Agressieve man slaat 16-jarige fietser in het gezicht

Breda – Een 16-jarige jongen die zondagavond 11 augustus een benzinestation aan de Zwijnsbergenstraat bezocht, zal dit bezoek niet snel vergeten. Een voor hem onbekende man stapte uit de auto, sloeg hem in zijn gezicht en vernielde zijn fiets. De politie hield later die avond een 53-jarige man uit Ulvenhout aan.

De jongen bezocht even voor 18.30 uur de shop van het benzinestation en parkeerde zijn fiets. Toen hij terug bij zijn fiets was, stopte er naast de fiets een auto. De bestuurder stapte uit en liep tegen het fietswiel aan. De jongen excuseerde zich, maar kreeg hierop een klap in het gezicht. De man liep de shop in en de jongen bleef verbouwereerd achter. Later kwam de man weer naar buiten, greep de fiets vast, tilde hem boven zijn hoofd en wierp hem weg. De automobilist reed vervolgens weg.

Aanhouding

De politie hield de verdachte later die avond aan bij zijn woning. Doordat een getuige en het slachtoffer een deel van het kenteken doorgaven, wist de politie wie de bestuurder was. De man is vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Hij zit nog vast voor verder onderzoek. Het is onbekend waarom de man zo boos was. De jongen deed aangifte. Hij hield geen letsel aan de mishandeling over. Zijn fiets raakte wel flink beschadigd.