Drugs, vuurwapen en contant geld in woning

11/03

Foto: politie

11/03

Foto: politie

Breda – Een woning in de Haagse Beemden is dinsdagochtend door de politie naar aanleiding van binnengekomen informatie doorzocht. Daarbij werden hard- en softdrugs, een vuurwapen en duizenden euro’s aan contant geld aangetroffen. Ook namen de agenten in het kader van mogelijk ‘witwassen’ een party luxe kleding in beslag. De bewoners, een 22-jarige vrouw en een 26-jarige man werden, aangehouden.

Op dinsdag 10 maart 2020 werden in de woning en in de auto van de bewoners onder andere enkele honderden pillen hennep, hash en ponypacks met kristallen aangetroffen. De drugs worden momenteel getest. Terwijl de agenten voor de voordeur stonden gooide een van de bewoners vanuit de woning twee tonnetjes met hennep naar buiten. Tijdens de doorzoeking troffen de speurders in de kinderkamer onder een pak luiers een half doorgeladen vuurwapen aan. Beide bewoners werden aangehouden. De 26-jarige man is in verzekering gesteld. Zijn vrouw is na verhoor vrij gelaten.

Melden helpt!

Bestrijding van de lokale handel in harddrugs heeft de volle aandacht van de politie. Het gebruik van drugs leidt namelijk tot meer criminaliteit en heeft schadelijke effecten voor de volksgezondheid. Bel met de politie (0900-8844) als u vermoedt dat er in uw buurt of wijk wordt gehandeld in drugs. Want de politie kan de drugsbestrijding niet alleen doen en heeft uw hulp nodig.

Belt u liever anoniem? Beld dan met M via 0800-7000. Uw anonimiteit staat hierbij altijd centraal. U meldt bij M. over bijvoorbeeld moord, mishandeling, overvallen, drugs, brandstichting, wapen- of mensenhandel. Zo levert u een bijdrage aan de veiligheid in uw eigen omgeving. M. is bereikbaar via het telefoonnummer 0800-7000.