Man bedreigt partner en agenten met mes

Breda – Agenten zijn zondag 14 juni 2020 omstreeks 12.25 uur in een woning in de wijk Haagse Beemden geconfronteerd met een heftige dreigende situatie. Zij waren ter plaatse gegaan vanwege een melding van huiselijk geweld.

Tijdens hun aanwezigheid pakte de verdachte die erg opgefokt en agressief was een groot koksmes uit de la. Hij begon daarmee te zwaaien en op het keukenblok te slaan. Dit kwam op de agenten erg bedreigend over. Hij werd uiteindelijk met hulp van extra eenheden overmeesterd en aangehouden.

De melding werd gedaan door de verdachte zelf. Hij gaf telefonisch door dat als de politie niet zou komen er doden zouden vallen. Uit het relaas van het slachtoffer bleek dat zij zondagmorgen ruzie kreeg met haar vriend. Zij werd door hem in gezicht geslagen en bedreigd met een mes. Ook sloeg hij haar telefoon uit haar handen. Ze wilde (nog) geen aangifte doen. De 28-jarige verdachte is echter ambtshalve aangehouden voor huiselijk geweld en de bedreiging van de politieman die inmiddels wel aangifte heeft gedaan.